Two NWO projects awarded to the ICC group


Two projects within the NWO Materials for Sustainability Research program have been awarded to the ICC group: Baira Donoeva will work with Bastian Mei (UT) in collaboration with HyET on CO-tolerant electrochemical hydrogen compression and purification, while Peter Ngene and Petra de Jongh will work with Moniek Tromp (UvA) on solid electrolytes for a next generation of safe lithium batteries. More information regarding the Materials for Sustainability Research program can be found on the NWO website.

NWO heeft 9 miljoen toegekend aan onderzoek naar Materials for Sustainability, waarbij twee toekenningen binnen de groep ICC zijn gevallen: Baira Donoeva gaat samen Bastian Mei van de UT en HyET werken aan slimme compressie van waterstof, terwijl Peter Ngene en Petra de Jongh samen gaan werken met Moniek Tromp van de UvA aan vaste stof electrolieten voor volgende generaties veilige batterijen. Meer informatie over het Materials for Sustainability Research programma is te vinden op de website van NWO.